Stucwerk

Wat betreft het stucwerk in uw woning is het erg belangrijk dat het door een erkend en ervaren vakman wordt gedaan. Het stukwerk vormt immers de basis waarover u gaat verven of behangen. Als het stucwerk niet vlak is en veel oneffenheden heeft, zult u dat dan ook in de verf en het behang zien. Zijn de muren van uw huis beschadigd en toe aan een nieuwe stucbeurt? Bespaar uzelf een hoop moeite en laat de vakman daarvoor komen. 

Mooie strakke muren in huis

Wanneer het stucwerk kundig is aangebracht, heeft u als resultaat een mooie strakke muur of plafond. Dat laat de muur er weer als nieuw uitzien. Een ervaren stukadoor levert snel en een glad resultaat af. De stukadoor kan op een tweetal verschillende manieren werken. Hij zal kiezen voor afmessen of raapwerk. Afmessen is het stuccen zoals de meeste mensen dit in hun woning wel eens hebben laten doen. Wanneer u spreekt over raapwerk, dan wordt de eerste laag stucwerk bedoeld. Deze eerste laag wordt direct op de kale stenen aangebracht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze laag grof van structuur zal zijn. Wanneer deze eerste laag goed is gedroogd, kan er een tweede afwerkende laag worden aangebracht. In uitzonderlijke gevallen zijn er meer lagen nodig, in sommige gevallen zelfs wel 4 lagen. Tijdens de werkzaamheden zal de vloer netjes worden afgeplakt zodat deze niet beschadigd of vies wordt. Voor het stuccen wordt een mengsel gips gebruikt. Door het gebruik van water zal het dan ook vochtig in de ruimte worden. Het stucwerk zal overigens goed moeten drogen voordat je het over kan schilderen of kan behangen.

Zelf doen of collega stukadoor vragen

Voordat we beginnen met de klus, maken we hierover duidelijke afspraken met u. Zo weet u waar u aan toe bent qua kosten en hoe lang de werkzaamheden ongeveer gaan duren. We geven ook eerlijk aan of we deze opdracht zelf aan kunnen of dat het misschien zo’n specialistische vaardigheden vraagt dat we toch de hulp van een collega stukadoor moeten inschakelen.