Spuitwerk

Het afwerken van de muren en het plafond van uw woning kan een heel karwei zijn. Zeker wanneer het om het plafond gaat is dat een lastig klusje. Je werkt namelijk boven je hoofd wat het nog zwaarder maakt. U kunt hiervoor een onderhoudsbedrijf zoals het onze inhuren. Wist u al dat wij gebruik kunnen maken van een airless spuit om deze werkzaamheden uit te voeren? Dat wordt het zogenaamde spuitwerk genoemd. 

Verf spuiten

Iedereen wil graag dat de muren en plafonds van zijn woning er netjes uit zien. Heeft u gladde plafonds, dan is het nog niet zo eenvoudig om dat netjes te doen. Gebruikt u hiervoor de roller dan zult u vaak toch nog wel wat lichte sporen hiervan blijven zien. Bijvoorbeeld de aanzet van de roller en de banen waarlangs u de roller over het plafond hebt laten lopen. Door ons de plafonds te laten sauzen door middel van spuitwerk, krijgt u een mooi glad, vlak en super strakke afwerking. De latexverf wordt op het plafond gespoten waarbij het vernevelt tijdens het spuiten. Hiervoor wordt een airless verfspuit gebruikt. Deze manier om het plafond van verf te voorzien heeft een enorm glad en egaal oppervlak als resultaat.

Pleisterwerk spuiten

Niet alleen wanneer u een super glad eindresultaat wilt bereiken maakt u gebruik van spuitwerk. Ook voor het aanbrengen van structuur op de muur is een spuit een prima hulpmiddel. Wanneer u kiest voor een kleine korrel, wordt er gesproken van spackspuiten. Dit is een redelijk goedkope manier om uw woning weer een opknapbeurt te laten geven.  In plaats van pleisterwerk met een kleine korrel kunt u tevens kiezen voor een glad pleisterwerk. Dit staat bekend als spuitpleister. Via deze manier van spuitwerk worden er twee lagen op de muur gespoten. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van kunsthars dat met mortel is gebonden. Het resultaat is een perfect gladde muur. Deze methode is helaas wat minder geschikt om toe te passen bij de renovatie van een bestaande woning. De onderlaag van de muren moet namelijk glad zijn om een mooi resultaat te krijgen. Daarom wordt spuitpleister alleen toegepast bij nieuwbouwwoningen met gladde betonnen muren.